Aan de slag met innovatie

Ruim 60 gasten trotseerden de februaristorm om naar het gemeentehuis van Zwijndrecht te komen voor het netwerkevenement van CIO. Na een aantal edities over nieuwe technologieën, was het dinsdag 11 februari tijd voor een andere insteek: Wat is innovatie? Gastheer Ronald Mons is tevreden over deze editie van CIO Meetup: "Een mooi programma, een volle zaal en volop interactie".

Carlo Post was de eerste spreker die de rol van technologie voor innovatie nuanceerde. "Innoveren gaat niet over systemen, maar eerst over jezelf!". Dennis van der Valk volgde Carlo op met de boodschap: Innoveren kun je leren! Dat innovatie van alle tijden is, illustreerde hij aan de hand van het succesverhaal van Columbus en de publicatie van Larry Keely: 10 elementen om succesvol te innoveren. Vervolgens gingen de deelnemers aan deze Meetup meteen aan de slag. Na een speelse kennismaking met de Ynnovate-methode en elkaar, gingen zij onder leiding van de Drechtsteden-Ynnovators aan het werk. Na de pauze was het woord aan Menno Lanting. Aan de hand van zijn nieuwste boek 'De Disruptieparadox' verraste hij met inzicht in de zin en onzin van disruptie.

​​​​​​​Kortom, innovatie begint bij jezelf. Innoveren kun je leren. En jij kunt er vandaag al mee beginnen! Met Bottum-up starten, kennisdelen faciliteren en slim gebruik van methoden en technieken. Niet iedereen kan uitvinder worden, maar innoveren valt gelukkig wel te leren.
 

Deel op social media: