Elke dag Duurzame Dinsdag

Vandaag is het Duurzame Dinsdag! De dag om stil te staan bij alle duurzame initiatieven die organisaties bedenken of al uitvoeren. Bob Proper, projectleider Vastgoed bij Servicecentrum Drechtsteden, vertelt hier vol trots over.

"Ik vind dat wij vanuit onze rol als dienstverlener 'Duurzaamheid' zowel bij onze klanten als intern uitdragen. We stimuleren de uitvoering van duurzame initiatieven. Hiermee zorgen we ervoor dat er stiekem al best veel gerealiseerd is. We maken niet alleen plannen voor de toekomst maar voeren ze ook uit. Hierdoor dragen we bij aan een duurzamere planeet waarbij de drie P's (People, Profit, Planet) in ieder initiatief een grote rol spelen."

Ook andere collega's vinden dit thema van groot belang en noemen met gemak een aantal voorbeelden op. Zo wordt de koffiedrab uit de automaten gebruikt voor het kweken van paddenstoelen en zwammen, worden materialen duurzaam ingekocht (chloorvrij papier, houten roerstaafjes etc.). Medewerkers kunnen gebruik maken van elektrische fietsen, er wordt gebruik gemaakt van groene stroom en gas, meubels worden niet weg gegooid, maar krijgen een make-over, afval wordt gescheiden en er worden inzamelingsacties gehouden. Zo loopt nu de'Drop je dop'-actie waar werknemers plasticflesdoppen kunnen verzamelen, die gerecycled worden tot kunst.

Door de ervaringen die wij als Servicecentrum Drechtsteden opdoen, kunnen wij de andere gemeenten en organisaties binnen de Drechtsteden goed adviseren. Dat alles vanuit een duurzame en circulaire gedachte.

Deel op social media: