Het SCD neemt afscheid van Lenny Mans en verwelkomt Bas Burger

25 maart - Na 12,5 jaar vertrekt Lenny Mans op 1 april 2021 als manager en plaatsvervangend directeur bij het Servicecentrum Drechtsteden. Bas Burger, nu nog clustermanager bij gemeente Dordrecht, neemt haar plek over.

Verbinden

“In december werkte ik 12,5 jaar bij het SCD. Dat was voor mij een soort wake-up call. 12,5 jaar is een lange tijd en ik wilde graag een nieuwe stap maken aan de gemeentekant. Die kans kwam voorbij bij de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, waar ik hoofd Bestuurszaken word”, vertelt Lenny. Bas: “Ik neem Lenny’s functie als manager en plaatsvervangend directeur SCD over. Met mijn ervaring en kennis van de gemeente Dordrecht denk ik dat ik de twee werelden van het SCD en gemeente Dordrecht goed aan elkaar kan verbinden.” Lenny: “Met Bas is een fantastische match gevonden om die transitie naar servicegemeente Dordrecht voor elkaar te krijgen.”

Coproductie

“Mijn collega’s ga ik met stip het meeste missen”, vertelt Lenny. “In 12,5 jaar bouw je echt een band op en we hebben samen veel mooie dingen bereikt. Ik ben bijvoorbeeld trots op het feit dat het SCD veel integraler is gaan werken.” Bas: “Tot nu toe heb ik vooral als opdrachtgever met het SCD te maken gehad. Mijn ervaring is dat de mensen heel bekwaam en betrokken zijn en zich met hart en ziel inzetten voor de klanten van het SCD. Ik denk wel dat er nog een wereld te winnen is in de verbinding met de gemeenten en in het laten zien dat sommige vraagstukken lastig zijn. Het SCD mag daar transparanter over zijn. Ik ga daarover graag in gesprek met de mensen om te toetsen of dit klopt.” Lenny vult aan: “Het SCD kan veel zelf, maar uiteindelijk werken we natuurlijk voor én met de gemeentes. Het is dus altijd een coproductie.”

Een goed gesprek

“Wat ik hoop te bereiken? Een succesvolle transitie naar servicegemeente Dordrecht, waarin we echt open staan voor elkaar en samen de schouders eronder zetten. Verder geloof ik enorm in het goede gesprek, met respect van beide kanten. Schuurt het? Benoem het. Houdt iemand zich niet aan de afspraak? Spreek elkaar aan. Het is misschien niet altijd leuk, maar het is wel de basis om ergens op een goede manier uit te komen”, zegt Bas. “Ik heb altijd vanaf de buitenkant naar het SCD gekeken en ben heel nieuwsgierig wat er aan de binnenkant gebeurt en welke vraagstukken er leven. Ook heb ik zin om mijn collega’s te leren kennen en te zien wat ze drijft.”

Doen is het nieuwe denken

Lenny: “Heel veel succes Bas! Om je een beetje op weg te helpen, heb ik twee mantra’s voor je. De eerste is: ‘doen is het nieuwe denken’. Er wordt veel gedacht, gepraat en overlegd. Terwijl het soms goed is om gewoon te zeggen: we beginnen met dit. En als dat niet werkt, gaan we wat anders doen. De tweede is een uitspraak van Desmond Tutu: ‘There is only one way to eat an elephant: a bite at a time’. Daarmee bedoel ik dat dingen soms enorm groot en ingewikkeld worden gemaakt. Maar dat je ook klein kunt beginnen en het stap voor stap kunt doen.” “Ik lust geen olifant maar toch bedankt, Lenny”, zegt Bas lachend. “Ik denk dat ik regelmatig aan je oneliners zal worden herinnerd. Jij ook heel veel succes in Hendrik-Ido-Ambacht!”

 

Deel op social media: