Kees-Jan van Vliet Koninklijk onderscheiden

Kees-Jan van Vliet is in de Drechtsteden bekend als Senior Controller bij het SCD. Maar in zijn woonplaats Bergen op Zoom is hij beroemd vanwege zijn vrijwillige inzet voor de volleybalvereniging en het Bergse Oranjecomité.  Afgelopen vrijdag bleek dat hij voor zijn maatschappelijke verdiensten een Koninklijke Onderscheiding zal ontvangen. Oftewel: een lintje! Wat zijn wij #trots op 'onze' Kees-Jan!

 Collega Kees-Jan die een Koninklijke Onderscheiding heeft gekregen​​​​​​​

Kees-Jan werkt als sinds de start in 2008 bij het SCD. Op het eerste gezicht lijkt zijn vak als controller  een heel andere 'tak van sport' dan het organiseren van een volleybalvereniging of een Koningsdag. Of toch niet? Kees-Jan vertelt:  "Het vak van controller is het beheersen van de bedrijfsvoering. Ik kijk natuurlijk naar de financiële aspecten, maar ook naar processen, diensten en kwaliteit. Mijn rol is om dat alles aan elkaar te verbinden.

Verbinden is voor het volleybal en het Oranjecomité eigenlijk ook de belangrijkste missie. Maar ook daar heb je te maken met alle aspecten van bedrijfsvoering. Wij zijn een financieel gezonde vereniging en dat is weer een belangrijke basis voor de jeugdafdeling. Eigenlijk zijn er dus best veel overeenkomsten met wat ik voor de Drechtsteden doe.

Er is ook een groot verschil. Op het werk móet het, de vereniging is natuurlijk helemaal vrijwillig. Des te leuker is het, als je daarvoor gewaardeerd wordt!

Deel op social media: