Nieuwe dienst SCD: Robotic Process Automation

19 feb - Het SCD biedt sinds februari een dienst aan: Robotic Process Automation (RPA)! Ook wel: het (gedeeltelijk) automatiseren van werkprocessen met behulp van een robot. Het is geen “echte” robot zoals je in sci-fi films ziet, maar gewoon software op een PC of laptop. Het SCD levert de ontwikkeling, beheer en ondersteuning van de robot(s).

Waarom robotiseren?

Een robot doet eigenlijk na wat een medewerker in een werkproces doet. En dit kan de robot doen, zolang het logische acties zijn (als dit…, dan dat…). Een robot kan niet zelf nadenken, dus vooraf moeten de situaties, die voor kunnen komen in een werkproces, geprogrammeerd zijn. Het maakt voor de robot niet uit met welke systemen er gewerkt worden, zolang het werkproces maar digitaal is en logische, voorspelbare stappen heeft.

Robotisering is vooral geschikt voor werkprocessen die steeds dezelfde stappen hebben, vaak worden uitgevoerd en stabiel zijn (niet vaak veranderen). In dit soort processen kan een robot snel ingezet worden en zo (saai) werk uit handen nemen en tijd besparen die nuttiger gebruikt kan worden.

Inmiddels zijn er al diverse RPA-trajecten gestart. Hopelijk kunnen we snel de resultaten van deze dienst delen.
 

Deel op social media: