Onze vertrouwenspersonen helpen - Week tegen pesten

30 september - Van maandag 27 september tot en met vrijdag 1 oktober is het de Week tegen Pesten. Ieder ongewenst gedrag kan leiden tot pesten. Daarom besteedt ook het SCD aandacht aan alle vormen van ongewenst gedrag. Want een kwart van alle werkenden (26%) heeft wel eens te maken met treiteren, roddelen, uitlachen of ander ongewenst gedrag op het werk. Of vervelende berichten krijgen via mail of WhatsApp, negeren van vragen of opmerkingen en/of niet uitgenodigd worden voor de groepsapp van je team enz.

Een van de vertrouwenspersonen bij wie collega’s terechtkunnen is Bart van Leeuwen, in het dagelijks leven Senior Juridisch Adviseur: “Bij het SCD bieden wij aan iedereen een luisterend oor en leven ons in de situatie van de medewerker in, zodat we samen tot een oplossing komen. Wat mij betreft is het enige criterium van pesten wanneer een medewerker zelf ongewenst gedrag ervaart.”

Pesten leidt niet zelden tot een ongelukkig gevoel en zelfs tot ziekteverzuim. “Dus wees alert op pestgedrag”, weet Bart, “en onderneem actie zodra je het ziet of ervaart.” Bij het SCD zijn relatief weinig meldingen van pesten, maar volgens Van Leeuwen zegt dat niets: “Niet iedereen meldt het direct of meldt het zelfs helemaal niet. Weet dat alles wat je bij ons zegt vertrouwelijk is. Wanneer je niet lekker in je vel zit, kun je altijd bij ons terecht.” Ook Monique Boer-Hollander en Minka van der Rhee zijn vertrouwenspersonen bij het SCD.

​​​​​​​Op het intranet van de Drechtsteden is meer informatie te vinden over de diensten van de Vertrouwenspersonen. Hier staat ook een overzicht van alle andere Vertrouwenspersonen in de regio.
 

Deel op social media: