Servicecentrum Drechtsteden wint PensioenPluim

Servicecentrum Drechtsteden verzorgt sinds vorig jaar pensioenvoorlichting in de vorm van een kennismiddag en Pensioencafé 's voor medewerkers in alle leeftijdscategorieën. Pensioenfonds ABP heeft daarom besloten het SCD dit jaar een PensioenPluim te geven.

Kennismiddag Met Pensioen Gaan

Als Servicecentrum Drechtsteden hebben we vorig jaar meegedaan met een pilot vanuit Pensioenfond ABP om een Kennismiddag te organiseren voor medewerkers in de leeftijd van 60 jaar en ouder. Voor dit event waren 150 plaatsen beschikbaar en die waren binnen 1.5 dag vol. Er was duidelijk behoefte aan pensioen voorlichting.

Medewerkers kregen de gelegenheid om in een grote bioscoop drie informatieve sessies bij te wonen over het pensioen ABP en MijnABP, de AOW en fiscaliteiten rondom het pensioen. Daarnaast was er een inspiratiesessie wat de deelnemers deed nadenken over hoe ze met pensioen willen gaan gericht op de 3 G's. Geluk, gezondheid en geld.

Gesprek met pensioenvoorlichter

Medewerkers konden na het event een persoonlijk gesprek met een pensioenvoorlichter van het ABP aanvragen. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Veel collega’s hebben inmiddels een goed beeld van hun pensioen mogelijkheden gekregen en een aantal hebben inmiddels de keuze gemaakt om ook eerder dan gedacht van hun pensioen te gaan genieten. 

Pensioencafé's

Het succes van de Kennismiddag triggerde ons om ook onze jongere collega’s te gaan voorlichten. We wilden dat doen in de vorm van een pensioencafé voor medewerkers van 45 tot 60 jaar en een voor medewerkers jonger dan 45 jaar. John Lukje, onze accountmanager van ABP, vertelde dat deze vorm van voorlichting nog niet bestond bij het ABP. Maar hij was van harte bereid om samen met ons het idee uit te werken. Inmiddels hebben we drie pensioencafes gehouden en ook dit was een succes.
Met een pubquiz, pensioenvoorlichting en tostihapjes met daarbij inspirerende vragen hebben we een mooi concept uitgewerkt. Er zijn zelfs al inschrijvingen voor de pensioencafés van 2020.

Deel op social media: