Werving en selectie in thuiswerktijden

Iedereen moet zoveel mogelijk thuis blijven en 1,5 meter afstand houden. Toch gaat de werving en selectie van nieuwe collega's gewoon door. Wat betekent dit voor de SCD-collega's van afdeling P&O? Peterina Boeren, medewerker Werving & Selectie vertelt hier graag over: "Het wervings & selectieproces van potentiële medewerkers ziet er in deze crisistijd heel anders uit. Gesprekken kunnen immers niet meer face-to-face plaatsvinden. Alhoewel het aantal sollicitatieprocedures iets afneemt, starten er nog steeds nieuwe procedures op.

Al snel na de eerste maatregelen begrepen wij dat  sollicitatieprocedures niet op dezelfde manier konden plaatsvinden. We hebben daarom een checklist gemaakt voor onze klanten. In deze checklist adviseren we vacaturehouders hoe zij vorm kunnen geven aan hun video-sollicitatiegesprekken.

Het videobellen is niet alleen voor de vacaturehouders even wennen, maar ook voor de sollicitanten. Daarom hebben we ook voor sollicitanten een checklist gemaakt. Zij vinden hierin handige tips over hoe ze zich kunnen voorbereiden op videogesprekken en hoe je een ongestoord gesprek kunt  voeren.

Om de dienstverlening helemaal op de nieuwe situatie aan te passen, hebben we ook voor 'onboarden op afstand' een overzicht gemaakt met tips. Voor nieuwe medewerkers is het toch vreemd om bij een nieuwe organisatie te starten en dan vanuit huis te moeten werken.

We hopen dat alle tips bijdragen aan een warm welkom voor de nieuwe medewerkers en dat we onze klanten met deze nieuwe Werving en Selectie-aanpak goed ontzorgen!"​​​​​

Deel op social media: