Onze klanten

Het Servicecentrum Drechtsteden (SCD) maakt deel uit van het netwerk Drechtsteden. De zeven gemeenten in de Drechtsteden hebben hun bedrijfsvoering uitbesteed aan het SCD. Dit geldt ook voor een aantal gemeentelijke instellingen in de regio, zoals de Sociale Dienst Drechtsteden en de Dienst Gezondheid & Jeugd.

Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht werken al twintig jaar samen als regio Drechtsteden. Sinds 1 januari 2018 heeft Hardinxveld-Giessendam zich bij dit samenwerkingsverband aangesloten.

De gemeenten vormen samen een stedelijk gebied met zo’n 270.000 inwoners dat te maken heeft met veel uitdagingen. Ontwikkelingen en opgaven overschrijden vaak de gemeentegrenzen. De gemeenschappelijke belangen maken samenwerking logisch en noodzakelijk.

Onze klanten doen niet alleen een beroep op ons omdat we superspecialisten zijn. Ook omdat we durven te ontwikkelen, leren en experimenteren. Klanten zien onze kernwaarden terug in ons handelen. We richten ons niet alleen op taken en resultaten. Ook op relatie. Wij verdiepen ons in onze klanten en hun omgeving; daardoor hebben we haarfijn in de gaten waar de behoeften van onze klanten liggen. We kennen de details en hebben aan een half woord genoeg. Een bijdrage van de servicegemeente snijdt hout, is relevant en verrassend. Gedegen waar nodig, out of the box waar kan. Dit alles maakt dat we proactief kúnnen zijn. We wachten niet tot de vraag komt vanuit onze klant; we stellen hem zelf. Met elkaar evalueren we ons werk zodat we iedere dag een beetje beter worden. Dat is een gezamenlijke verantwoordelijkheid waarbij we op elkaar rekenen. En zetten we allemaal stappen vooruit. Dat is niet altijd makkelijk of gaat meteen goed. Maar iedere stap, groot of klein, is belangrijk. Ons streven? Slim samen vooruit!

Gemeente Alblasserdam Dordrecht Hendrik-Ido-Ambacht Papendrecht Gemeente Sliedrecht Gemeente Zwijndrecht

​​​​​​​Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid Dienst Gezondheid & Jeugd ZHZ Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid Gemeente Hardinxveld-Giessendam​​​​​​​Sociale Dienst_HR​​​​​​​​​​​​​​

Deel op social media: