Medewerkers aan het woord

Medewerkers aan het woord

Linda, adviseur facilitaire zaken

Linda

"Hoe ziet mijn dag eruit? Ik ben een vroege vogel en heb een superleuke baan als facilitair adviseur. Mijn werkzaamheden hebben in de basis te maken met de tevredenheid van de medewerkers. Denk hierbij aan bijvoorbeeld beveiliging, catering, schoonmaak, koffieautomaten en afvalverwerking. Deze verscheidenheid aan onderwerpen én medewerkers maakt het werk zo interessant."

 

Robert, controller

Robert presenteert voor collega's

"Bij de SGD kan ik mij volledig uitleven in een adviserende en klantgerichte rol als bedrijfsvoeringsconsulent. Zo bied ik ondersteuning bij bedrijfsvoeringsvraagstukken aan het management, ben ik betrokken bij de medewerkers van de afdeling en ondersteun ik projecten waarbij de externe klantorganisaties geadviseerd worden."

 

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Jarko, communicatiemedewerker

​​​​​​​Jarko​​​​​​​

"Communicatie is emotie en geraakt worden. In het klein of in het groot. Ook als het om ogenschijnlijk 'droge' ambtelijke of bestuurlijke zaken gaat. We doen het vóór mensen, die wonderlijke wezens die een geheel zijn van vlees en bloed, verstand en emotie. Met het juiste beeld en de rake tone of voice en met het gepaste medium bereik je hen, en krijg je hen wellicht in beweging. Ik ben graag de schakel tussen jouw visionaire idee en de ontvanger van je boodschap, de alchemist die zorgt dat er iets gaat bruisen."

 

​​​​​​​Selma, senior jurist

Selma overlegt met collega's

"Hoe ziet mijn werkdag eruit? Enigszins zwaar in de benen na het naar het werk geraken log ik eerst in. Een werkdag zonder koffie en een praatje pot is een kwelling, dus eerst dat. Pas daarna begint de dag. Ik lees mijn mails en beantwoord die. Daarna duik ik in de zaken waar ik mee bezig ben. Vaak lees ik nog jurisprudentie en andere stukken. Daarna begint het schrijfwerk. En soms moet ik mijn alter ego inschakelen om met pokerface te onderhandelen met een advocaat of tijdens een zitting bij de rechtbank. Ik vind mijn werk echt leuk."

 

Theun, medewerker serviceloket

Theun

"Wat ik het leukst vind aan het werken bij de SGD is de grote afwisseling van werkzaamheden gecombineerd met het wisselende aanbod van klanten en de prettige samenwerking met alle medewerkers van andere afdelingen."

 

​​​​​​​Sigrid, medewerker mobiliteit en ontwikkeling

​​​​​​​Sigrid met een collega

"Wat ik het fijnst vind aan werken bij de SGD is de afwisseling in het werk en de enorme diversiteit aan collega's."