Spring naar inhoud

Werken bij de SGD

Werken bij de SGD

Servicegemeente Dordrecht zoekt met regelmaat nieuwe medewerkers en heeft vaak interessante vacatures. Wat kun je verwachten als je voor het servicegemeente aan de slag gaat?


Vacatures

Is werken bij servicegemeente Dordrecht iets voor jou en ben je benieuwd naar onze vacatures? Kijk dan op www.werkenbijdrechtsteden.nl.


SGD

De SGD is een veelzijdige organisatie waar professionals dagelijks bezig zijn met zeer uiteenlopende vraagstukken die bij de klanten spelen. Wij zijn de motor achter de eigentijdse en doelmatige bedrijfsvoering van gemeenten en gemeentelijk instellingen. Door onze krachten te bundelen doen wij de bedrijfsvoering slimmer, voordeliger en innovatiever. De SGD bedient een regio met 300.000 inwoners, vergelijkbaar met een grote stad. Dat vraagt om medewerkers van niveau.


Bij de servicegemeente Dordrecht werken zo'n 700 professionals die passie hebben voor hun vak. Daarnaast hebben zij een dienstverlenende instelling. Het zijn teamspelers die plezier beleven aan de samenwerking met de opdrachtgevers. En ze hebben integraliteit hoog in het vaandel. Ze beseffen dat de klant de SGD ziet als één geheel en voelen zich vertegenwoordiger van het SGD als totaal.


Veel medewerkers van de SGD voeren hun werk op locatie bij de klant uit. Die nabijheid vinden wij belangrijk. De relatie met onze klanten is meer die van collega’s dan een klassieke klant-afnemer relatie.


Al zit dat niet zo ingebakken in onze ambtelijke cultuur, we vinden het waardevol om stil te staan bij behaalde successen. Als bijvoorbeeld de inkoopafdeling veel geld bespaart of de juridische afdeling een belangrijke overwinning boekt, is het goed om dat te vieren en naar buiten toe uit te dragen. Ook als dingen minder goed gaan, benoemen we dat. Daar kunnen we van leren. Onze bedrijfscultuur moet ook hiervoor ruimte bieden, want we willen ons continu verbeteren.


Werken bij de servicegemeente betekent dus dat je kritisch en constructief bent, een collegiale instelling hebt, maar vooral dat je plezier in en passie voor je werk hebt.